Almával lerakott galamb recept

Almával lerakott galamb recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 galamb,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál almapálinka,
3 evőkanál olaj,
5 dkg vaj,
5 alma,
egy kevés só,
törött bors.

Elkészítés:

Serpenyőben megmelegítjük az olajat, és erős tűzön világosbarnára sütjük benne a galambokat. Megsózzuk, és megborsozzuk. Lábasban felolvasztjuk a vajat, beleteszünk 3 meghámozott, kimagozott és negyedekre vágott almát. Ráfektetjük a galambokat s körberakjuk 2 ugyancsak meghámozott, kimagozott és negyedekre szelt almával. Lefödve, előmelegített sütőben vagy a főzőlapon, közepes tűzön, 30 percig sütjük. Tálalás előtt a tejfölt összeforgatjuk a gyümölcspálinkával, és leöntjük vele az almás galambot. Takaréklángon átmelegítjük, vigyázva arra, nehogy felforrjon. Főtt burgonyát adunk mellé.