Galamb receptek

Hédervári galambleves 2. recept

files/images/galamb/galamb.jpg

2 db galamb,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
5 dkg zeller,
5 dkg karalábé,
8 dkg vöröshagyma,
2 g egész bors,
2 g gyömbér,
2 db tojás,
3 dkg liszt,
2 g őrölt bors,
1 db tojássárga,
2 dl tejszín,
só.

4

A leves készítéséhez öregebb galambokat válasszunk, mert csak ennek a húsa alkalmas tartalmas, jó ízű leves készítésére.

Gombával töltött galambpecsenye recept

files/images/galamb/galamb.jpg

6 db házigalamb,
25 dkg császárszalonna,
30 dkg erdei gomba,
8 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 db tojássárgája,
törött bors, só.

4

A megtisztított házigalambokat a következő töltelékkel töltjük: a császárszalonna felét keskeny csíkokra vágjuk, felhevítjük, és zsírjában sárgásra sütjük az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott

Galambsült recept

files/images/galamb/galamb.jpg

6 db megtisztított galamb,
zsír vagy olaj,
só, bors,
majoránna,
Vegeta.

4

A galambokat kettévágjuk, és nagy lábasba tesszük. Jól megsózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig sütjük, míg zsírjára sül.

Galambleves 2. recept

files/images/galamb/galamb.jpg

4 db öreg galamb,
1 cs. vegyes zöldség,
1 cs. petrezselyem,
1cs zellerlevél,
1/2 zellergumó,
só, bors,
1 db vöröshagyma,
zöldpaprika,
levestészta

4

A jól megtisztított, megmosott galambokat hideg vízben tesszük oda, jól bezöldségeljük. Addig főzzük, míg jó puha lesz. Leszűrjük.

Galamb kalácsban recept

files/images/galamb/galamb.jpg

4 fiatal galamb,
6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteményből reszelt morzsa,
2 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg mazsola,
3 ek. olaj,
ízlés sz. só.

4

A galambot tisztítás után hosszában félbevágom, és annyi csontot szedek ki belőle, amennyit csak lehetséges. Ezután húskalapáccsal kissé megveregetem, és jól megsózom.

Galamb-becsinált zöldborsóval recept

files/images/galamb/galamb.jpg

2 nagyobb vagy 4 kisebb galamb,
2 vékony szelet tűzdelő szalonna,
5 dkg vaj,
15 dkg füstölt tarja,
50 dkg fejtett zsenge borsó,
10 szem gyöngyhagyma,
1,2 l tyúkhúslé,
2 kk. liszt,
só, bors,
petrezselyem.

4

Tűzdeljük meg szalonnával a galambokat. Vajon pároljuk fehérre, a vékony szeletekre vágott tarját és a hagymafejeket. Szedjük ki, csepegtessük le. Tartsuk melegen.