Kelvirágleves Dubarry módra recept

Kelvirágleves Dubarry módra recept

Hozzávalók:
1 közepes karfiol,
2 db tyúkhúsleveskocka,
5 dkg vaj,
3 evőkanál liszt,
3 dl tej,
3 dl tejszín,
1 kávéskanál só,
2 csipetnyi só,
1 db reszelt szerecsendió.

Elkészítés:

      A karfiolt kis darabokra vágjuk, és a leveskockából készített levesben (6dl) 5 percig főzzük. Leszűrjük, a levét félretesszük, a karfiolt tányérba rakjuk. Egy edénybe megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, és egy-két percig aranysárgára pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a húslevest és a tejet, s addig keverjük, amíg csomómentes mártássá nem áll össze. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és öt percig főzzük. Visszatesszük bele a karfiolt, hozzáöntjük a tejszínt, és forrásig hevítjük. A tűzről levéve sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, pirított, megvajazott kenyérszeletekkel tálaljuk.

Elkészítés ideje: 35-40perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók