Kagylókrémleves zellerrel recept

Kagylókrémleves zellerrel recept

Hozzávalók:
1,5 l kagyló,
8 zellerszár finomra vágva,
1 összevágott hagyma,
1 evőkanál finomra vágott friss kapor,
90 g vaj,
15 cl fehérbor,
só, bors, sáfrány,
100 g tejszín,
3 tojássárgája,
250 g rizs.

Elkészítés:

      Főzzük meg a rizst. Egy lábasban futtassuk meg a hagymát és a zellert a vajon, pároljuk kb. 10 percig, de ne piruljon meg! Adjuk hozzá a bort, 1 csipet sáfrányt, forraljuk fel, tegyük bele a megtisztított kagylókat és főzzük kb. 5 percig, míg az összes kagyló kinyílik. A főzőlét tegyük félre, a kagylót szedjük ki a héjából, 2- 3 kanál főzőlével leöntve tartsuk melegen. többi levet szűrjük le (25 cl lét kell, kapjunk) és forraljuk be. A tojásokat verjük fel a tejszínnel, majd adjuk hozzá apránként a főzőlevet is. Tegyük vissza a tűzre, míg besüsüsödik, ám ne forraljuk fel! Öntsük le a kagylókat a krémlevessel. Tálaljuk a rizzsel, kaporral és a maradék vajjal.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók