Baszk piperade recept
Hozzávalók:
3 zöldpaprika,
4 érett paradicsom,
csipetnyi édes pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
kevés kakukkfű,
1 babérlevél,
apróra vágott petrezselyem,
1 kk kristálycukor,
6 tojás,
4 szelet húsos szalonna,
vaj és olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Serpenyőben felmelegítjük az olajat és a vajat. Megpároljuk benne, a kicsumázott, felszeletelt, megfűszerezett, cukorral megszórt paprikát, a meleg vízbe mártott meghámozott, szeletekre vágott paradicsomot és a megtisztított, szétnyomott fokhagymát. A 6 tojást kevés vízzel felverjük, hozzáadjuk a zöldségmasszához, elkeverjük vele úgy, ahogy hagyományos rántottát készítünk. A húsos szalonnaszeleteket kisütjük, és a tojásétel tetejére téve tálaljuk.
Elkészítés ideje: 25perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges