Auvergine-i sertésfejleves recept

Recept elkészítése:

Auvergine-i sertésfejleves recept

Hozzávalók 4személyre:
1 kg füstölt sertésfejjava (jó ám füstölt csülökkel is),
3 közepes sárgarépa,
10 dkg lencse,
2 közepes petrezselyemgyökér,
kb. 30 dkg fejes káposzta,
4 póréhagyma,
só.

Elkészítés:

      Fõzés elõtt kb. két órával áztassuk be külön-külön hideg vízbe a fejdarabokat és a lencsét, majd csurgassuk le róluk az áztatólét, és tegyük együtt fõni kb. 3 liter hideg vízben. Adjuk hozzá a falatnyi kockára (karikára) vágott zöldséget. Három órát hagyjuk kis lángon fõni (kuktában 50 perc). Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzunk utána, és fõzzük még 2-3 percig.
A húst szükség szerint darabolva szedjük elõmelegített tálra, rakjuk köré a zöldséget (ha addigra maradt belõle valami) A levest tál aljára tett pirítósszeletekre szûrjük, és forrón tálaljuk. A külön tálon feladott húsból és zöldségbõl ki-ki ízlés szerint szed a levesébe, vagy éppen külön fogyasztja a leves után.

Elkészítés ideje: 3,5óra

Receptek kategória: