Zellerpüré recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-48.jpg
Hozzávalók

2 nagy zellergumó,
citromlé,
25 dkg burgonya,
2 evőkanál liszt,
1-2 dl tej,
só, bors, szerecsendió ízlés szerint.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A zellergumókat megtisztítom, citromlével azonnal bedörzsölöm, hogy ne feketedjenek meg, majd a megtisztított burgonyával együtt karikákra vágom. Két liter sós vízben elkeverem a lisztet és egy kevés citromlevet, majd puhára főzöm benne a zellert és a burgonyát. Amikor langyosra hűlt, összeturmixolom. Annyi tejet adok hozzá, amennyit felvesz, ízesítem, majd rövid időre visszateszem a tűzre. Közben kevergetem. Igen finom sültek, de különösen belsőségből készült ételek mellé.

Elkészítés ideje: 30perc

Receptek kategória: