files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-45.jpg
Hozzávalók
6 dkg zsír,
25 dkg tarhonya,
1 fej vöröshagyma,
pirospaprika, só,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
Egy lábosban zsírt hevítek, hozzáadom a tarhonyát, és mérsékelt tűzön, gyakori kevergetés közben rózsaszínűre pirítom. Belekeverem a finomra vágott vöröshagymát, rövid ideig együtt pirítom, majd rászórom a pirospaprikát, és azonnal ráöntök a tarhonya térfogatához képest dupla mennyiségű forró vizet. Megsózom. Felforralom, majd nagyon apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot teszek bele. (Télen konzervlecsóval készítem.) Lefedve, középmeleg sütőben puhára párolom. 25 perc múlva a sütőből kiveszem, villával fellazítom, és ha szükséges, ismét megsózom. Pörköltekhez kínálom.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges