Szalvétagombóc recept

Szalvétagombóc recept
Hozzávalók 4 személyre:

6 zsemle,
2 csomó petrezselyemzöld,
2 dl tej,
2 tojás,
só,
7 csipetnyi őrölt bors,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
2 dkg vaj.

Elkészítés:

A zsemléket kockákra vágom, a petrezselyemzöldet finomra metélem. A zsemlekockákat meglocsolom forró tejjel, alaposan összekeverem a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítem, majd összegyúrom a zsemlemorzsával. Vajjal vékonyan megkent tiszta szalvétára teszem, henger alakúra formázom, szorosan felcsavarom, és zsineggel összekötözöm. Sós vízben harminc percig főzöm. Tálalás előtt kibontom a szalvétából, és ujjnyi vastag karikákra szeletelem. Mártásos húsok mellé köretnek kínálom.

Elkészítés ideje: 1óra

The Mountain - 3D pólók