Szaftos galuska recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-43.jpg
Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál zsír,
1 teáskanál pirospaprika,
25 dkg zöldpaprika,
15 dkg paradicsom,
só, törött bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt,
1 dl tej őrölt gyömbér,
4 adag galuska (köret),
1 dl tejföl.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom a forró zsíron, majd a tűzről lehúzva, elkeverem benne a pirospaprikát. Egy evőkanál vízzel felöntöm, beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát és a meghámozott, negyedekbe vágott paradicsomot. Fedő alatt puhára párolom. Megsózom, megborsozom, és a zúzott fokhagymát is belekeverem. Ha zsírjára sült, lisztes tejjel felengedem, és sűrűre forralom. Közben gyömbérrel is fűszerezem. A melegen tartott, szokásos módon főzött galuskát összekeverem a lecsóval, és kevés tejföllel lelocsolva, forrón tálalom.

Elkészítés ideje: 45perc

Receptek kategória: