Sárgaborsó-főzelék recept

Sárgaborsó-főzelék recept
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg feles sárgaborsó,
1 liter füstölthúslé,
5 dkg vöröshagyma,
4 dkg zsír,
4 dkg liszt,
só,
1 késhegynyi törött bors.

Elkészítés:

Az előző napon hideg vízbe beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. Füstöltlében kezdem főzni. Hozzáadom a tisztított egész vöröshagymát. Világos rántást készítek, hideg vízzel felöntöm, simára keverem, és ezzel sűrítem a már megpuhult borsót. Lassan forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Elfőtt levét mindig pótolom. Ha kész, a vöröshagymát kiveszem belőle. Áttörve is készíthető.

Elkészítés ideje: 2óra (áztatás nélkül)

The Mountain - 3D pólók