15 dkg kukoricaliszt só,
10 dkg sertészsír,
30 dkg vöröshagyma,
1 késhegynyi bors,
1 csipetnyi majoránna,
1 késhegynyi fűszerpaprika,
2 dkg vaj.
A kukoricalisztből és fél liter sós vízből állandó keverés közben (kb. 20 perc alatt) puliszkát főzök. A sertészsíron megpirítom a kis kockákra vágott hagymát, ezután kevés vízzel felengedem, és puhára párolom. Sóval, borssal, majoránnával és kevés fűszerpaprikával ízesítem. Kivajazott jénai tálba rakom a pirított hagyma felét. Olvasztott vajba mártogatott kanállal rászaggatom a puliszkát, a tetejére pedig ráteszem a maradék hagymát. Az így ízesített puliszkát forró sütőben jól összemelegítem. Fűszeres, tájjellegű ételekhez kiváló köret. Reszelt sajttal megszórva még finomabb.
Elkészítés ideje: 1óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges