Pirított hagymás puliszka recept

Pirított hagymás puliszka recept
Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg kukoricaliszt só,
10 dkg sertészsír,
30 dkg vöröshagyma,
1 késhegynyi bors,
1 csipetnyi majoránna,
1 késhegynyi fűszerpaprika,
2 dkg vaj.

Elkészítés:

A kukoricalisztből és fél liter sós vízből állandó keverés közben (kb. 20 perc alatt) puliszkát főzök. A sertészsíron megpirítom a kis kockákra vágott hagymát, ezután kevés vízzel felengedem, és puhára párolom. Sóval, borssal, majoránnával és kevés fűszerpaprikával ízesítem. Kivajazott jénai tálba rakom a pirított hagyma felét. Olvasztott vajba mártogatott kanállal rászaggatom a puliszkát, a tetejére pedig ráteszem a maradék hagymát. Az így ízesített puliszkát forró sütőben jól összemelegítem. Fűszeres, tájjellegű ételekhez kiváló köret. Reszelt sajttal megszórva még finomabb.

Elkészítés ideje: 1óra

The Mountain - 3D pólók