Párolt káposzta finoman recept

Párolt káposzta finoman recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg káposzta,
5 dkg zsír,
2 kiskanál cukor köménymag,
1 kis fej hagyma,
2-3 evőkanál ecet,
só.

Elkészítés:

A káposztát megmosom, a torzsáját kivágom. Késsel vagy gyaluval egyenletesen vékony metéltre vágom. Besózom, egy kis ideig állni hagyom, amíg levet ereszt; ekkor kicsavarom. A zsírt lábosban felforrósítom, és állandóan kevergetve a cukrot néhány pillanat alatt karamellizálom. Ezután rászórok egy csipet köményt, hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd a káposztát és végül az ecetet. Erős tűzön kevergetve párolom, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Ezután lefedem, és mérsékelt tűzön készre párolom. Nem szabad túlpuhítani, inkább kicsit ropogós legyen. Ha vöröskáposztából készítem, párolás közben egy kis vörös bort is öntök hozzá!

Elkészítés ideje: 45perc

The Mountain - 3D pólók