Párolt gombás, sárgarépás, zöldpaprikás, kukoricás rizs és rizibizi recept

Párolt gombás, sárgarépás, zöldpaprikás, kukoricás rizs és rizibizi recept
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg rizs,
3 evőkanál olaj,
1 dkg só,
1 kis fej vöröshagyma,
1/4 csomó petrezselyemzöld,
2 dkg reszelt sajt,
16 dkg gomba,
1 késhegynyi fehérbors vagy,
12 dkg sárgarépa vagy,
1 nagy paradicsom vagy,
1 nagy zöldpaprika vagy,
12 dkg kukorica vagy,
12 dkg zöldborsó.

Elkészítés:

A kiválogatott, megmosott rizst kevés olajban felforrósítom, és kétszeres mennyiségű vízzel vagy csontlével felengedem. Megsózom és beleteszek egy fej vöröshagymát. Felforralom, majd lefedve kis lángra teszem, és kb. 18-20 perc alatt puhára párolom. A megpuhult rizsből kiveszem a hagymát, összekeverem a finomra vágott petrezselyemzölddel, és forrón tálalom.

Gombás rizs: a párolt rizshez felszeletelt, vajon párolt őrölt borssal, sóval ízesített gombát keverek.

Sárgarépás rizs: a kockákra vágott sárgarépát vajban megpárolom és a kész rizshez keverem.

Paradicsomos rizs: a magjától megtisztított, kockákra vágott, őrölt borssal fűszerezett paradicsomot vajban megpirítom és a párolt rizshez keverem.

Zöldpaprikás rizs: a kockákra vágott paprikát vajban megpirítom és a párolt rizshez keverem.

Kukoricás rizs: vajas kukoricát adok a párolt rizshez.

Rizibizi: vajas zöldborsót keverek a petrezselymes párolt rizshez.

A rizsköretek tetejére reszelt sajtot is tehetek.

Elkészítés ideje: 30perc

The Mountain - 3D pólók