Mustáros burgonya recept

Mustáros burgonya recept
Hozzávalók 4 személyre:

8 közepes nagyságú burgonya,
1 evőkanál olaj,
1 evőkanál csípős mustár,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanálnyi kakukkfű,
só,
1 késhegynyi bors,
1/2 csomó petrezselyemzöl.

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmosom, szárazra törlőm, és hosszában kettévágom. A vágott felüket mélyen bevagdosom, hogy jól beszívhassák a mustáros krémet. Az olajat a mustárral, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel habosra keverem, majd megsózom és megborsozom. A burgonyák bevagdosott felét bőven megkenem a krémmel. Tűzálló tálba rakom, alufóliával lefedem, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25 percig párolom. Ezután leveszem róla a fóliát, és további 20-25 perc alatt pirosra sütöm. Tálaláskor meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel, és melegen tálalom. Rostonsültek vagy natúr húsok mellé kiváló.

Elkészítés ideje: 45perc

The Mountain - 3D pólók