Krumplipüré recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-26.jpg
Hozzávalók

1 kg burgonya,
só,
4 dkg vaj,
4 dl tej.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A krumplit megtisztítom, majd nyersen kb. 2 cm-es kockákra vágom. Annyi hideg vízbe teszem, amennyi ellepi. Megsózom, és fedővel letakarva puhára főzöm. Leszűröm, jól lecsöpögtetem és forrón áttöröm. Ezután mérsékelt tűzre teszem, belemorzsolom a vajat, és állandó keverés közben lassan öntöm hozzá a forró tejet. A kész püré habszerű, hófehér, jól formázható. Frissen készítve tálalom. Díszítésül a tetejét olvasztott vajba mártott kanállal formázom. Angolos bélszínhez, hátszínhez, borjú-húsokhoz szoktam készíteni.

Elkészítés ideje: 30perc

Receptek kategória: