Hercegnő burgonya recept

Hercegnő burgonya recept
Hozzávalók:

1 kg burgonya,
12 dkg vaj,
4 tojássárgája,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
só.

Elkészítés:

A burgonyát megmosom, meghámozom, kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm. Leszűröm, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyom, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttöröm. Hozzákeverem a lágy vajat, a tojássárgáját, és szerecsendió-reszelékkel, sóval fűszerezem. Kivajazok egy sütőlapot és arra nyomózsákból egyenletes kis kör alakokra kinyomkodom a fűszerezett, képlékeny burgonyamasszát. Kb. 180 °C-os sütőben aranysárgára sütöm. Különböző halból, szárnyas-, marha- vagy borjúhúsból készült mártásos ételek mellé adom köretnek.

Elkészítés ideje: 45perc

The Mountain - 3D pólók