Galuska másképpen recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-14.jpg
Hozzávalók

2 tojás,
30 dkg liszt, só,
5 dkg zsír.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A tojásokat felütöm, megsózom és kevés vizet adok hozzá. Elkeverem, majd összedol­gozom a liszttel. A vízből először keveset használok, mert a víz a tészta keverése közben is pótolható. Csak annyira dolgozom ki, hogy a tojás és a víz egyenletesen elosztódjék. Köze­pes keménységű tésztát kell kapnom. A galus­katésztát forrásban levő vízbe azonnal szagga­tom. Ha feljön a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedem, folyó vízzel leöblítem. Jól lecsurgat­va megsózom, és forró zsírral keverem össze. Paprikásokhoz, pörköltekhez tálalom. Ön­álló ételként tojásos galuskát készítek belőle.

Elkészítés ideje: 30perc

Receptek kategória: