Burgonyás knédli recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-08.jpg
Hozzávalók

1  zsemle,
50 dkg Unikorn krumplis tésztapor,
2 dkg élesztő,
2,5 dkg liszt só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A zsemlét kis kockákra vágom, majd sütő­ben kiszárítom. Vigyázok, nehogy megpiruljon. A tésztaporból, az élesztővel és egy liter vízzel tésztát dagasztok. Belekeverem a szárított zsemlekockát. A tésztát rúd alakúra formázom, és fél órai kelesztés után olajozott alufóliába csomagolva, forrásban lévő sós vízben óvatosan kifőzöm. Az alufóliából kiveszem és felszeletelem. Köretnek vadas ételekhez, tejfölös­gombás húsételekhez, egyéb mártásos húsok­hoz tálalom.

Elkészítés ideje: 90perc

Receptek kategória: