Burgonyaropogós, mandulás ropogós recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-06.jpg
Hozzávalók

1 kg burgonya,
2 tojás,
2 dkg vaj só,
szerecsendió,
20 dkg zsemlemorzsa (20 dkg durvára darált mandula),
0,5 I olaj.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A krumplit megtisztítom, darabokra vágom, és sós vízben megfőzöm. Ezután leszűröm, és a fedőt visszatéve néhány percig szikkasztom, majd áttöröm. Hozzáadok két tojássárgáját, beleteszem a vajat, megsózom, meghintem reszelt szerecsendióval és jól összekeverem. Kisebb hengereket készítek belőle, amelyeket panírozva, bő forró olajban ropogósra sütök. A mandulás ropogóst úgy készítem, hogy morzsa helyett darált mandulába forgatom a hengereket.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: