Sült tészta kínai módra recept

files/images/foetel/12.jpg
Hozzávalók

50 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkemell
2 gerezd fokhagyma
2 cm-es friss gyömbérgyökér
3 ek szójamártás
3 ek hoisinmártás (Ázsia-boltból)
3 ek méz,
2 ek rizsecet vagy sherry, vermut
25 dkg kínai üvegtészta vagy spagetti
2 ek mogyoróolaj (bioboltból)
3 szál újhagyma
só, őrölt bors
és még cikkekre vágott paradicsom, újhagyma.

Hány személyre
6
Recept elkészítése:

A húst rostjaira merőlegesen először ujjnyi vastag szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A megtisztított fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomjuk. A gyömbért megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát meg a gyömbért a szója- és a hoisinmártással, a mézzel meg az ecettel simára keverjük. A húst megforgatjuk benne, és lefedve 30 percig pácoljuk. Közben az üvegtésztát az utasítás szerint bő sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és 1/2 ek olajjal összekeverjük, nehogy összeragadjon. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A húst lecsepegtetjük, a páclevet felfogjuk. A húst a maradék olajban, serpenyőben vagy wokban, nagy lángon kevergetve megpirítjuk. A tésztát meg az újhagymát hozzáadjuk, és erős, illetve, közepes lángon kevergetve pár percig sütjük, majd a páclevet beleöntjük. Többször megforgatva 5 percig pároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, tányérokra szedjük, és a paradicsomcikkekkel meg újhagymával díszítjük.

Elkészítési idő: 45 perc

Receptek kategória: