Sárgabarackos sertéssült recept

files/images/foetel/14.jpg
Hozzávalók

2,5 dl vízben feloldott 1 húsleves- kocka
20 dkg aszalt sárgabarack
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
4 ek sárgabaracklekvár
2 ek szójamártás
só,
őrölt bors,
citromlé
4 szelet, egyenként 20 dkg-os kicsontozott sertéskaraj
2 ek olaj.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A húslevest felforraljuk. Az aszalt sárgabarackot egy tálba rakjuk, a húslevest ráöntjük, és 20 percig állni hagyjuk. Közben a hagymát meg a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát a vajban egy serpenyőben üvegesre pároljuk, majd a fokhagymát belenyomjuk. A sárgabaracklekvárt és a sárgabarackról leöntött húslevest hozzáadjuk és felforraljuk. Szójamártással, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és jól besűrítjük. A sárgabarackot kis darabokra vágjuk, és a mártásban felmelegítjük. A karajszeleteket az olajban egy serpenyőben mindkét oldalukon 4-5 percig sütjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A sárgabarackos mártást ráöntjük, és kis lángon 5 percig együtt pároljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

Receptek kategória: