Rakott spagetti recept

files/images/foetel/11.jpg
Hozzávalók

30 dkg vékony spagetti
só,
1 kk étolaj
3 sütni való kolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg kis cukkini
1 40 dkg-os hámozott paradicsomkonzerv
őrölt fekete bors
7,5 dkg reszelt parmezán (vagy ementáli) sajt.

Hány személyre
3
Recept elkészítése:

A spagettit darabokra tördeljük, és forrásban lévő sós vízbe rakva 3 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és az olajjal összekeverjük, nehogy összeragadjon. A sütni való kolbász töltelékét kiszedjük. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a két végét levágva hosszában negyedeljük, majd 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. A sütni való kolbász töltelékét kis lángon kevergetve addig sütjük, amíg a zsír ki nem olvadt belőle. Ekkor a vörös- és a fok- hagymát hozzáadjuk, és tovább pároljuk. A cukkini szeleteket is belerakjuk, és közepes lángon barnára pirítjuk. A paradicsomot a levével együtt, és a spagettit is belekeverjük, majd az egészet 1 percig főzzük. Megsózzuk, megborsozzuk, tűzálló tálba terítjük, és a sajttal megszórjuk. Hideg sütőbe toljuk, és 220 °C-on (gáz 4-5. fokozat) 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

Receptek kategória: