Kacsasült káposztás csuszával töltve recept

Kacsasült káposztás csuszával töltve recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 szép pecsenyekacsa
só, majoránna, őrölt bors
50 dkg csuszatészta
1 kisebb fej (kb. 1 kg-os) káposzta
2-3 evőkanálolaj és cukor
őrölt kömény.

Elkészítés:

A konyhakész kacsát kívül-belül dörzsöld be sóval, őrölt borssal, hintsd meg majoránnával, s olajjal megkenegetve tedd a hűtőbe. Készítsd el a szokásos módon a káposztás csuszát: a káposztát reszeld le, enyhén sózd meg, és hagyd rövid ideig állni. Nyomkodd ki, s kevés olajon pirítsd meg, miközben szüntelenül kevergeted, hogy oda ne kapjon. Közben bő vízben főzd ki a csuszatésztát. A megpirított káposztát ízesítsd kedved szerint őrölt borssal, köménnyel, cukorral, s forgasd össze a tésztával. A kacsák hasüregét töltsd meg a kész káposztás csuszával, a nyílást tűzd össze. A megtöltött kacsát közepesen meleg sütőben, gyakran locsolgatva saját zsírjával, süsd szép pirosra. A többi káposztás csuszát adhatod mellé köretnek.