2 szép kacsamell
só, őrölt bors
2-3 evőkanál kacsazsír
1 kisebb vöröshagyma
1 dl száraz vörösbor
A párolt káposztához:
1 kg lilakáposzta
3 evőkanál olaj
só, őrölt bors és kömény
2-2 evőkanál cukor és borecet
20 dkg ribizli (befőtt vagy fagyasztott).
A kacsamell bőrét sűrűn bevagdaljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük. A felforrósított kacsazsíron körös-körül megpirítjuk, azután a vöröshagymával együtt tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a vörösbort, lefedjük, és előmelegített sütőben, 220 fokon 30-35 perc alatt megsütjük, közben saját szaftjával egyszer-egyszer megöntözzük. Ha a hús megpuhult, a fedőt levéve a bőrét ropogósra sütjük. A lilakáposztát legyaluljuk vagy nagyon vékony szálakra aprítjuk. Megsózzuk majd néhány percnyi pihentetés után kézzel összetörjük, kinyomkodjuk. Az olajon kevergetve megpároljuk. Őrölt borssal, köménnyel, cukorral ízesítjük, majd a tűzről levéve összevegyítjük a ribizlivel, és egy csöppnyi borecettel pikánsra ízesítjük. A ropogósra sült kacsamellet felszeleteljük, és a ribizlis lila káposztával tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges