Jérce jóasszony módra recept

files/images/1-millio-menu/041.jpg
Hozzávalók

1 szép, sütni való csirke
só, őrölt bors, majoránna
fél dl olaj
10 dkg füstölt szalonna
10-10 dkg apró gombafej és gyöngyhagyma
2 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A csirkét a szokott módon darabold fel, hintsd meg sóval, borssal, majorannával. Tedd tepsibe, locsold meg olajjal, és forró sütőben süsd szép piros-ropogósra. Eközben a szalonnát kockázd fel, süsd zsírjára. Szórd bele előbb a gyöngyhagymát, majd a gombát, párold együtt néhány percig, öntsd fel borral, majd az egészet borítsd rá a szépen megpirult csirkére, és még egy rövid időre tedd vissza a sütőbe. Tálalás előtt szórd meg finomra vágott petrezselyemmel. Kockára vágott sült burgonya való mellé köretnek.

Receptek kategória: