Gombás-burgonyás rakott csirke recept

Gombás-burgonyás rakott csirke recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 szép, rántani való csirke
80 dkg burgonya
20 dkg csiperkegomba
2 dl tejföl
fél dl olaj (vagy zsír)
só, őrölt bors
1 evőkanál ételízesítő por
1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:

Egy nagyobb, tűzálló tálat kenj ki olajjal (vagy zsírral). Teríts el az alján egy sor hámozott, felkarikázott burgonyát. Sózd meg, és helyezd rá a feldarabolt csirke csontosabb részeit. Szórd rá az apróra vágott gombát és a petrezselymet, ízesítsd sóval, őrölt borssal. Locsold meg kevés zsiradékkal és tejföllel, majd rakosgasd rá a többi csirkehúst. Borítsd be burgonyaszeletekkel, öntözd meg tejföllel, zsiradékkal. Az ételízesítő port főzd fel 3 dl vízben, öntsd a rakott csirkére, és fedd le gondosan. Tedd a tálat előmelegített sütőbe, és közepes lángon addig párold, míg a lé elfő, és a hús megpuhul. Ekkor vedd le a fedőt, és a tetejét süsd pirosra. Külön tálban kínálj mellé tejfölt.

Kiemelt partnerünk