Ezerízű csirkenyárs recept

Ezerízű csirkenyárs recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 szép nagy csirkemell
1-1 kiskanál tarkabors
borókabogyó és koriander
1 ágacska rozmaring
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj
só.

Elkészítés:

A csirkemell bőrét fejtsd le, a húst csontozd ki, majd vágd hosszában kétujjnyi csíkokra. A fűszereket mozsárban törd durvára, add hozzá a finomra aprított rozmaringot, fokhagymát, és keverd el az olajjal. A húsdarabokat hullámosan húzd bambuszpálcákra (vagy hurkapálcákra), sózd meg, és a fűszeres olajba forgatva érleld legalább egy órán át. Faszénparázs felett vagy forró serpenyőben néhány perc alatt körös-körül megsütjük. Pirított burgonyával és friss zöldsalátával kínáljuk.

Kiemelt partnerünk