Édessavanyú sertéskotlett tésztával recept

files/images/foetel/13.jpg
Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbérgyökér
1 piros paprika
6 ek száraz sherry (vagy vermut)
2 ek barna cukor
2 ek szójamártás,
1,5 dl víz
1 szárított chilipaprika
1-2 ek étkezési keményítő
4 szelet sertés-rövidkaraj (egyenként kb. 18 dkg)
2 ek napraforgóolaj
40 dkg szélesmetélt,
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A sherry-t, a cukrot meg a szójamártást 1,2 dl vízzel összekeverjük. A chilipaprikát belemorzsoljuk, és az egészet félretesszük. A karajt a csontról lefejtjük, a zsíros részeket levágjuk, a húst megmossuk és leitatjuk. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a karajszeletek mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. A húst kiszedjük. A fokhagymát, a gyömbért és a paprikát a megmaradt olajban kissé megpirítjuk, a fűszeres mártással felöntjük és felforraljuk. A hússzeleteket a serpenyőbe visszatéve, lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk. Esetleg egy kevés vizet öntünk hozzá. A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint bő sós vízben megfőzzük. A karajszeleteket a serpenyőből pecsenyelapáttal kiszedjük, és melegen tartjuk. Az étkezési keményítőt a maradék vízzel összekeverjük, és a mártást besűrítjük vele. A jól lecsepegtetett tésztát tányérokra szedjük, 1-1 hússzeletet fektetünk rá, és a mártással meglocsoljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Receptek kategória: