4 csirkemellfilé,
4 ek. olívaolaj,
1 tk. szárított rozmaring,
só, őrölt csípőspaprika,
8 vékony szelet nyers sonka,
1 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
3 szál szárzeller,
3 sárgarépa, 2 kis cukkini,
1 ek. paradicsompüré,
1/8 1 száraz fehérbor,
2 ek. olívaolaj,
1 tk. reszelt citromhéj,
1 ek. összevágott petrezselyem.
A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden fiiét két szelet sonkába göngyölünk. Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral. Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A fiiét előmelegített tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.
Tippek:
Kiváló ízű húst kapunk, ha sonkába tekerjük. A gyenge pármai sonka pl. kevesebb fűszeres
ízt ad a húsnak, mint egy erősebb fajta.
A vékony zöldségcsíkokhoz megtisztítjuk a zöldséget, és éles késsel először szeletekre, majd hosszában kb. gyufaszál vékonyságú pálcikákra vágjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges