Almás csirkemájas serpenyő recept

files/images/1-millio-menu/005.jpg
Hozzávalók

4 szép lilahagyma
50 dkg alma
3-4 evőkanál olaj
1 csokor zsálya
40 dkg csirkemáj
só, őrölt bors
1 dl almabor.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A lilahagymát és az almát tisztítsd meg, vágd cikkekre. Az olajat forrósítsd fel a serpenyőben, dobd bele a zsályalevelet, és forgasd át nagy lángon. Emeld ki szalvétára, majd a zsályás olajba tedd a májat meg a hagymát, pirítsd meg. Fűszerezd őrölt borssal, add hozzá az almacikkeket. Öntsd rá az almabort, és nagy lángon rázogasd addig, míg a máj teljesen megpuhul. A legvégén sózd, és szépen rendezd el a tetején a megsült zsályaleveleket is. Hagymás tört burgonya kívánkozik mellé köretnek.

Receptek kategória: