Humusz (csicseriborsó-püré) recept

files/images/fenyomagos/fenyomag.jpg
Hozzávalók

másfél csésze csicseriborsó,
fél csésze szezámmag,
fél csésze víz,
fél teáskanál római kömény (vagy konyhakömény),
fél teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
fél citrom leve.

A tetejére:
olaj, fenyőmag, petrezselyemzöld, paprikapor.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A csicseriborsót bő vízben egészen puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután turmixgép poharába töltjük. Hozzáöntjük a fél csésze vizet, a citromlevet, a szezámmagot, a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk, és az egészet addig keverjük, amíg sűrű pép nem lesz belőle. Üvegtálra halmozzuk kúp alakban, az olajjal leöntjük, és vágott petrezselyemmel, pirospaprikával meghintjük. Fenyőmaggal megszórjuk, de ez el is hagyható. A humuszt fogyasztják nyers zöldségfélével vagy kenyérre kenve.

Receptek kategória: