Genovai szalagtészta recept

files/images/fenyomagos/fenyomag.jpg
Hozzávalók

1 csomó petrezselyemzöld,
1 csomó bazsalikom,
2 ek fenyőmag,
4 gerezd fokhagyma,
5 ek olivaolaj,
10 dkg parmezán,
só, bors,
fehérbor,
fél kiló szalagtészta (fettuccine).

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Pesto-t készítek a következők szerint:
Mozsárban összedörzsölöm a friss bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, illetve a fenyőmagot. Hozzádörzsölöm a szétzúzott fokhagymagerezdeket is, apránként hozzávegyítem az olívaolajat. Zöld, egyenletes sűrűségű krémet kell kapni - ez a pesto.
A pestot elvegyítem egy deci fehérborral és a reszelt parmezánnal. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a szalagtésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10perc alatt „fogkeményre" főzöm. Leszűröm, a mély tálba teszem, hozzákeverem a pestokeveréket és megszórom frissen őrölt borssal.

Receptek kategória: