Egybesült sertésborda (csemege sertéskaraj) recept

files/images/fenyomagos/fenyomag.jpg
Hozzávalók

1 kg rövidkaraj,
2 evőkanál olaj,
só, paprika,
hagyma,
fokhagyma,
fenyőmag,
Piros Arany.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A sertéskaraj oldalán lévő gerinccsontot bárddal vágjuk le, a többit késsel fejtjük ki, így szebben sül és gazdaságosabb. Sóval bedörzsöljük, és egy ideig állni hagyjuk. A húst süthetjük tűzhelyen vagy sütőben is. Ha tűzhelyen sütjük, akkor forró zsiradékon előbb megforgatjuk, átsütjük, azután kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjába tesszük 1-2 cikk fokhagymát vagy szeletekre vágott hagymát, 2-3 szem fenyőmagot, kevés Piros Arany krémet. Végül zsírjára sütjük, mindegyik oldalát megpirítjuk. Felvágás előtt 10 percig állni hagyjuk. Vékonyan felszeletelve, a mártással leöntve tálaljuk. Ha sütőben készítjük a karajt, akkor besózás után felületét megkenjük Piros Arannyal, zsírt, vizet adunk alája és a forró sütőbe tesszük. Tetejét gyakran locsoljuk. Megfordítani nem szabad. Sülési ideje közepes tűz mellett 1, 5 óra.

(Becsomagolhatjuk alufóliába is.) a pecsenye szép rózsaszínű legyen.
Párolt káposzta, rizs, burgonya illik hozzá.

Receptek kategória: