Comb vadmártásban recept

files/images/fenyomagos/fenyomag.jpg
Hozzávalók

50-60 dkg lapocka (vagy comb), 1 mokkáskanál őrölt koriander, 1 mokkáskanál őrölt fenyőmag, 1 teáskanál liszt, 3 dl vörös bor (lehetőleg száraz), 1 dl tejföl, 2 evőkanál áfonyalekvár (vagy ribiszkelekvár), 1 teáskanál mustár, 3 evőkanál olaj, törött fekete bors, só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A húst mosás és leszárítás után felszeleteljük, enyhén kiverjük, majd a forró olajon mindkét oldalán pirosra sütjük. A vörös bort összekeverjük a fűszerekkel és a mustárral, majd a hús alá öntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, levéből kivesszük és félretesszük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a visszamaradt pecsenyelét behabarjuk. Jól összeforraljuk, végül belekeverjük az áfonyalekvárt. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, egyet forralunk rajta, majd zsemlegombóccal vagy apró burgonyagombóccal tálaljuk.

Receptek kategória: