Ernő húsos palacsintája recept

Ernő húsos palacsintája recept
Hozzávalók:

12 sós palacsinta,
40 dkg dagadó,
1,5 dl száraz vörös bor,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
1 evőkanál olaj,
törött bors, só.

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és ledaráljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk. Rádobjuk a darált húst, és erős tűzön, állandó keverés közben hirtelen lepirítjuk. Sózzuk, meghintjük törött borssal, hozzáadjuk a tisztított és szétzúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és felöntjük a vörös borral. Egyet forralunk rajta, majd lefedve hűlni hagyjuk. Kikent mély tűzálló tál aljára terítünk egy palacsintát, ezt megkenjük a boros hússal. Megszórjuk reszelt sajttal, erre újabb palacsintát helyezünk. Ezt a rétegezést folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A tetejére palacsintának és reszelt sajtnak kell kerülnie. Előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt teljesen rá nem olvad a tetejére. Úgy szeletelhetjük, akár a tortát. Tálaláskor bőven szórhatunk rá reszelt sajtot.

Elkészítés ideje: 55 perc

The Mountain - 3D pólók