Darás burgonyafasírt recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg
Hozzávalók

750 g burgonya,
100 g zsír,
30 g vaj,
300 g darás liszt,
30 g búzadara,
3 tojás,
zöldpetrezselyem,
só, törött bors,
tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Recept elkészítése:

A meghámozott, megmosott burgonyát sósvízben puhára pároljuk, leszűrjük, és áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a megvágott zöldpetrezselymet, a búzadarát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és liszttel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk. Kis fasírtokat formálunk belőle, megforgatjuk őket felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban mindkét felüket világospirosra sütjük. Paradicsommártással tálaljuk.

Receptek kategória: