Csuka vagdaltan recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg
Hozzávalók

1,2 kg csuka,
2 db zsemle,
4 dl tej,
2 g törött bors,
2 dkg só,
5 dkg liszt,
20 dkg zsír,
15 dkg zsemlemorzsa,
4 db tojás,
1 db citrom,
köret,
tartármártás.

Recept elkészítése:

A csuka belső részét kiszedjük, bőrét lenyúzzuk, majd kicsontozzuk. A húst - miután sós vízben 15 percig főztük - áttörjük. Egy kiló halhoz 2 db tejben áztatott és kicsavart zsemlét, és késhegynyi törött borsot, 2 db tojást, valamint kellő mennyiségben sót teszünk, és elkeverjük. Kotlett vagy pogácsa alakú darabokat szaggatunk belőle, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd bő zsírban sárgára sütjük. Zsírban sült burgonyával, tartármártással és citromszeletekkel tálaljuk.

Receptek kategória: