Csípős húspogácsa recept

Csípős húspogácsa recept
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg darált hús (lehetőleg kétféle: marha és sertés),
2 zsemle,
tej,
1 sárgarépa,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 közepes fej hagyma,
6-8 szál koriander,
2 teáskanál mustár,
2 teáskanál chilikrém,
vagy csípős pirosarany,
0,5 csésze joghurt,
só, őrölt bors,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:

Már a hozzávalóknál feltűnhet, de az eredeti recept a magyar szokásokkal ellentétben - a massza megkötéséhez nem használ tojást. A zsemlét tejbe áztatjuk és úgy csavarjuk ki, hogy ne legyen teljesen száraz. Vágjuk egészen apróra a hagymát és a répát, a citromhéjat reszeljük le, metéljük finomra a korianderzöldet és sóval, borssal, mustárral, chilikrémmel vagy pirosarannyal egy jó mély tálban fémvillával keverjük össze a darált hússal, a végén óvatosan hozzáadva a joghurtot is. Vizes kézzel formázzunk közepes méretű pogácsákat és nagyon forró, bő olajban kb. 12-15 percig süssük, míg a külseje kissé megbarnul, és kemény kérget kap. Miután a pogácsák nedvességtartalma magas, könnyen leragadhatnak, ezért a kezdeti erős láng után vegyünk vissza a hőmérsékletből, s a pogácsákat gyakran forgassuk meg sütés közben.
A különleges vagdalthoz különleges körítés illik. Ajánljuk a rozmaringos krumplit, amikor is a nagyon vékony karikákra szeletelt krumplit kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával és friss rozmaringgal, megsózzuk, a tetejét is meglocsoljuk olajjal, és előmelegített, forró sütőben aranybarna-ropogósra sütjük.

The Mountain - 3D pólók