Citromos őzgerinc recept

Citromos őzgerinc recept
Hozzávalók:

50 dkg dagadó,
3 tojás,
1 citrom leve és lereszelt héja,
0,5 dl száraz fehérbor,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A húst megmossuk, megtöröljük, majd a tisztított vöröshagymával együtt kétszer átdaráljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a fűszereket, és addig keverjük, amíg a bort is felveszi. Ezután nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. Alaposan kiolajozunk egy őzgerincformát (vagy tetszés szerinti formát) és belenyomkodjuk a húsmasszát. Egy tepsibe öntünk kétujjnyi vizet, majd ebbe állítjuk be a formát, és előmelegített, forró sütőbe téve 40-50 percig gőzöljük. Ha a beleszúrt hurkapálca száraz, akkor készült el a hús. A formából kiborítva felszeleteljük, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Elkészítés ideje: 30 perc, sütés nélkül

The Mountain - 3D pólók