Birkavagdalt padlizsánnal recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg
Hozzávalók

500 g vagdalt bárányhús,
2 nagy padlizsán,
1 kiskanál őrölt kömény,
6 evőkanál olívaolaj,
1 csokor petrezselyem,
2 tojássárgája,
só, bors.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Csavarjuk alufóliába a padlizsánokat és süssük 30 percig 180 fokon. Ha megsült, szedjük ki a héjából egy kiskanál segítségével. Egy tálban keverjük jól össze a padlizsánpürét a vagdalt birkahússal, köménnyel, tojássárgájával, petrezselyemmel, sóval és borssal. Készítsünk a masszából vizes kézzel kis pogácsákat és süssük ki olívaolajban pirosra. Tálaljuk padlizsános rizottóval.

Előkészítés: 20 perc – főzés: 30 perc

Receptek kategória: