Almás húscipó recept

Almás húscipó recept
Hozzávalók:

40 dkg dagadó,
2 savanykás, közepes nagyságú alma,
fél citrom reszelt héja,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 mokkáskanál porcukor,
2 tojás,
2 evőkanál liszt,
2 dkg vaj,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors, só.

Elkészítés:

A húst megmossuk, megszárítjuk (megtöröljük) és ledaráljuk. Az almákat kicsumázzuk, meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük. A darált húst, a reszelt almát, a tojást (nem felverve), a lisztet és az összes fűszert jól összedolgozzuk, és vajjal kikent tűzálló tálba tesszük úgy, hogy kis cipót formálunk a masszából. A tálat lefedjük, és előmelegített forró sütőben 40 percig sütjük, majd a tetejét levéve, még 10 percig pirítjuk. Tálalás előtt másik tálra borítjuk, felszeleteljük, és tartármártással, sült burgonyával vagy burgonyapürével kínáljuk.

Elkészítés ideje: 20 perc, sütés nélkül

The Mountain - 3D pólók