Tejfölös fánk II. recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

3 dl tejföl,
8 db tojás,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
2 dkg porcukor,
só,
70 dkg liszt,
olaj,
a sütéshez.

Recept elkészítése:

Az élesztőt a tejben kevés liszttel és cukorral elkeverjük, a tejfölt mély tálba tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, cukrot, kevés sót, majd a lisztet, és bele öntjük az élesztős tejet. Összedolgozzuk, hogy a tészta sima legyen. (a tésztának el kell válni a fakanáltól) Langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkára tesszük. Hüvelyknyi vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd 10-15 percig kelni hagyjuk. Nem túl forró olajban kisütjük, mindkét oldalát. Első oldalt fedő alatt, a másodikat már fedő nélkül. Cukorral, lekvárral tálaljuk.

Receptek kategória: