files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók
15 dkg liszt,
2,5 dl tej,
10 dkg vaj,
15 dkg reszelt parmezánsajt,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
késhegynyi curry,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál só.
Recept elkészítése:
Felforraljuk a tejet, közben beleszórjuk a fűszereket és a vajat. Ha felforrt, apránként hozzáadjuk a lisztet is. Állandó keverés közben addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a reszelt sajtot és a mustárt. Jól összedolgozzuk, majd 20 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon. A sajtos masszából nedves kézzel apró gombócokat formálunk, és sütőlemezre tesszük, jó távol egymástól. Előmelegített forró sütőben aranysárgára sütjük.
Elkészítés ideje: 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges