Rózsafánk recept

Recept elkészítése:

Rózsafánk recept

Hozzávalók:
4 tojás,
2 ek. cukor,
só,
tejföl,
zsír,
vaniliáscukor.

Elkészítés:

      Habarj el fazékban 2 egész tojást, 2 tojás sárgáját, 2 kanál tört cukrot, kevés sót és két kanál tejfelt. Végy hozzá annyi lisztet, hogy a deszkára véve könnyű tésztát gyúrhass belőle, melyet vékonyan kinyújtva, kevés liszttel behintesz és rózsaformával kiszaggatsz. Tégy minden egyes darabka közepére kevés habart tojást és rakj 4-5 darabot egymás fölé. Nyomd össze a közepét, hogy összetartson és takard le rögtön kendővel, hogy ki ne száradjanak. Azután süsd ki aranysárgára forró zsírban, tedd itatóspapírra, tégy minden rózsa közepére egy-egy szem cseresznyét, vagy meggyet, hintsd be vaníliás porczukorral és tálald melegen.

Elkészítés ideje: perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: