Mandulafánk recept

Recept elkészítése:

Mandulafánk recept

Hozzávalók:
150 g burgonya
250 g liszt
1 db tojás
1,5 dl tej
20 g élesztő
10 g só
50 g mandula
5 g őrölt bors
sütéshez olaj.

Elkészítés:

      A sós főtt burgonyát leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejben felfuttatott élesztőt, a fűszereket és a lisztet. Egy formázható keménységű burgonyatésztát keverünk. Ha kell, némi lisztet tegyenek hozzá, de ügyeljenek arra, hogy a massza ne legyen kemény. Egy negyedóra pihentetés után olajba mártott evőkanállal fánkokat formázunk, szeletelt mandulában megforgatjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Nagyon finom köret, amit önállóan is lehet fogyasztani. Kitűnő csemege, sőt változatossá tudjuk tenni, ha gyümölccsel, túróval, sonkakockával töltjük.

Receptek kategória: