Képviselőfánk recept

Képviselőfánk recept

Hozzávalók:
10 dkg vaj,
10 ek. víz,
10 dkg grizes liszt,
4 tojás.

Elkészítés:

      10 deka vajat 10 evőkanál vízzel felforralunk. Ha jól forr, 10 deka 0-ás grízes lisztet szórunk bele s kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve, egyenként 4 egész tojást keverünk hozzá, majd sütőlemezre kis, tojásdad alakú halmokat rakunk, és forró sütőben sütjük. A sütőt 10 percig nem szabad a tésztára kinyitni. A szép sárgára sült fánkok alsó részét éles késsel bevágjuk s a szétnyitott fánkok üregét 1 csomag Váncza-vanília vagy mogyorókrémporralból a krémeslepénynél leírt módon készült krémmel töltjük. Ha a fánkok ürege nem elég nagy, úgy a lágy tésztát kés hegyével óvatosan kiemeljük. Tálaláskor Váncza-vanilincukorral kevert porcukorral szórjuk be.

Töltelék: 1 csomag Váncza-vanilinkrémport, 2 deka lisztet és 15 deka cukrot 1/2 liter hideg tejbe csomómentesen elkeverünk, azután állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időközben 2 tojás fehérjéből 1 kanál porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, melyet a tűzről levett forró krémhez azonnal könnyedén hozzákeverünk.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók