Recept elkészítése:
Gesztenyefánk recept
Hozzávalók:
200 g burgonya
100 g gesztenyepüré
15 g élesztő
100 g liszt
1 db tojás
2 dl tej
só
őrölt bors
gyömbér
15 g vaj
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A sós burgonyát jól leszűrjük, és forrón áttörjük. A tojást még melegen hozzákeverjük. Ha kihűlt, a gesztenyepürét, a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tejet hozzá gyúrjuk, sóval, gyömbérrel, fehér borssal ízesítjük.
Az így elkészített fánktésztát fél órát kelesztjük, majd kanállal kiszaggatjuk, és bő forró olajban sütjük.
A gesztenyefánk nem csak vadételekhez illik, de desszertként, erdei öntettel is különleges.
Elkészítés ideje: 90perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges