Cseh fánk (Tarkedli) recept

Cseh fánk (Tarkedli) recept

Hozzávalók:
40 dkg liszt,
2 tojás,
2 dkg élesztő,
3 dl tej,
8-10 dkg cukor,
olaj,
só.

Elkészítés:

      A langyos tejjel megfuttatott élesztőből, lisztből, cukorból, egy csipetnyi sóból a palacsintatésztánál sűrűbb masszát keverünk, és megkelesztjük. Amikor megkelt, kevés olajat melegítünk a tarkedlisütőben, s egy-egy kanál tésztát teszünk a mélyedésekbe. A palacsintához hasonlóan, de kisebb lángon mindkét oldalát jól átsütjük. Megszórjuk porcukorral, de adhatjuk lekvárral is.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!