Birsalmafánk recept

Recept elkészítése:

Birsalmafánk recept

Hozzávalók:
2 szép birsalma (vagy birskörte),
2 db egész tojás,
2 dl kefir (vagy házi aludttej),
15-20 dkg finomliszt,
10-15 dkg porcukor,
1 csapott teáskanál sütőpor,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tálaláshoz birsalmabefőtt (vagy almabefőtt).

Elkészítés:

      A tojásokat habosra felverjük, beleszórjuk a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a sütőport, majd a kefirt és a lisztet is hozzáadva, jól kikeverjük. (Egészen sűrű galuskatésztának kell lennie.) Ezután a birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, ismét megmossuk, és kicsumázva belereszeljük a tésztába. Jól összedolgozzuk, végül a 180 fokos forró olajba szaggatjuk egy kis, kerek merőkanál segítségével oly módon, hogy a merőkanalat minden egyes fánk adagolása előtt üresen belemártjuk a forró olajba. (Így könnyen lecsúszik a tészta a kanálról.) A 4-5 perc alatt megsült fánkok jócskán megdagadva kerülnek ki az olajból, ezért egyszerre csak néhány darabot tegyünk a készülékbe. A megsült fánkokat papírtörülközőre tesszük, hogy felitassuk a lecsurgó olajat, és jéghideg birsalmabefőttet kínálunk hozzá. (Vigyázat! A tésztában lévő cukor miatt nagyon gyorsan sül!)

Elkészítés ideje: 100perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: